Friday, January 22, 2010

MERENTAS DESA SMKDS 2010

ladies and gentlemen, start your engine!

" huh! penatnya nak uruskan semua benda-alah ni "

stretching!

" cikgu... saya ngantuklah "

sebelum pertandingan: pada pandangan saya, tahun ini rumah hijau akan menang! hidup hijau!

kesportingan pelajar SMKDS memang tak dapat dipertikaikan

" argh! no picture please! "

" kalau ada kamera, kita mesti sporting... macam kami "

" adik-adik semua, mari sini ikut abang "

kesian... lari sampai terbongkok-bongkok, hehe

bagi mengekalkan stamina, senyuman itu adalah perlu

" 2 seringgit! 2 seringgit! "

supporter bagi pasukan rumah sukan masing-masing sedang sibuk mengibarkan bendera pasukan

dewan ini adalah di bawah pemerhatian saya, kata en. sort dengan bangganya

kata mereka: kami suka bergambar, kamu?

seorang peserta yang mengharap agar kemenangan berpihak kepada pasukan rumahnya ketika pengumuman keputusan kejohanan merentas desa 2010 sedang berlansung di Dewan Bestari SMKDS, namun nasib tidak menyebelahinya, huhu.

cikgu yang sedang meraikan kemenangan, rumah biru menang!

urusetia kejohanan ini, terima kasih kepada mereka

Hari ini, jumaat, tamatlah sudah upacara acara Kejohanan Merentas Desa SMKDS bagi tahun 2010 ini. Acara yang begitu meriah! dan syukur sekali kerana cuaca tidak panas dan ini amat menyenangkan para peserta yang mengambil bahagian. Lagi satu, aku dapat pengalaman yang hebat hari ini, sebab... aku dapat ambik gambar sepuasnya, hehe. Namun, disebabkan ilmu belum cukup di dada, banyak lagi yang aku tak puas hati tentang hasil gambar yang telah aku shoot tadi. Apa yang ada diatas, inilah hasil yang saya fikirkan terbaik untuk paparan umum. Apa yang berat di dalam fikiran ini adalah tentang apa itu setting kamera yang terbaik, dan apa dia cara terbaik untuk mengawal kamera aku. Namun, dilihat dengan apa yang aku buat dengan Cikgu Hailmy pada acara hari ini, banyak yang aku dapat belajar tentang pengawalan fungsi kamera DSLR yang sebenar. Susah... memang susah. Ye lah, mana ada benda yang senang kat dunia ni? Ye tak? Jadi, aku nak belajar lagi tentang ilmu kamera DSLR ni...

Wish me luck okay, thanks.

Nota: Memang acara kali ini meriah... memang meriah. Bangga aku jadi bekas warga SMKDS pada tahun 2009 yang lepas, hehe. Cikgunya sporting, baik hati, dan comel-comel pulak tu. Best kan? (Seperti Cikgu Razak, hehe, jangan marah, gurau je) Okay... ini saja, dah tak ada idea nak tulis panjang-panjang. Sekian saja, wassalam, bye-bye.

11 comments:

the real GH said...

waaaa, windunye kt SMKDS!!! nak rentas desa gak, huhhu..kpd sume pljar yg akan mninggalkn SMKDS dga sni aq nal ckp..korg aq wndu kt seklh nie lps korg peksa nak tggu kptusan, lps pndah seklah len or mgkin lps da kawen..so hargailh mse korg kt seklah kerna mse 2 adlh mse plg emas dlm idup..ase cm nak sek blik smule kalu ley..HAHA tp apkan daye..kuasa TUHAN..

Afiq Syahmi said...

memang! aku rindu kat segalanya kat skola ni... haha

musuh GH said...

oi!!
ko da lps peksa SPM..da lh, g keje sana..sbek2 hal sekla asal??

Afiq Syahmi said...

aku saje nak tambah pengalaman...

PIK oM said...

heh, bgus2 aq ska cre mu itu..heh

Afiq Syahmi said...

Pik Om : sape kau ekk? em, bgus la kalau suke

GH the second said...

ami..tlg ar..bykn gamba dak2 kete..pls2

Afiq Syahmi said...

tengok la... bergantung kepada tajuk post yg aku nak sampaikan...

Anonymous said...

Sabo jerk laa tu laa mse kt skola maen2 jer,
nengok skrG da menyesal..hahahaha.>peace<

Anonymous said...

okaylah....

Mohd Khairi Khadzir said...

hoho.. kite brkongsi laluan merentas desa yg same.. hehe.. cntik2 gmbo...

Post a Comment